Sıcak Tahin

Search Suggest

Cevizli Tahinli Kuru Baklava Tarifi

Cevizli Tahinli Kuru Baklava Tarifi


Ağızda dağılan enfes bir baklava tarifi! 

Cevizli kuru baklava tarifi nasıl yapılır?

Ramazan ve Bayrama özel bol cevizli ve tahinli kuru baklava yapmanın püf noktaları nelerdir? 

Kuru baklava yaparken nelere dikkat edilmelidir? 

İşte pratik ve lezzetli kuru baklava yapmanın tüm detayları...

60 Dakika  4-6 Kişilik  Tatlı Fırın

Malzeme Listesi

  • 12 adet taze baklavalık yufka
  • 80 g sade yağ
  • 120 g tahin
  • 80 g toz şeker
  • 100 g toz ceviz

Nasıl Yapılır?
  • Fırını 180°C’ye ayarlayın. Bir tepsiye yağlı kağıt koyup, kenara alın.
  • Sade yağı eritip, 1-2 dk ılınmasını bekleyin. Daha sonra geniş bir kasede tahin ile güzelce karıştırın.
  • Taze baklava yufkasından bir yaprak alıp tezgaha serin. Üzerine fırça yardımıyla tahinli karışımdan sürün ve biraz toz şeker serpiştirin.
  • 2.kat yufka serip, aynı işlemi tekrarlayın. 3.kat yufkayı da yerleştirin, tahinli karışım sürüp şeker serpiştirin.
  • Her tarafına gelecek şekilde bolca toz ceviz serpiştirin.
  • Dikkatli şekilde rulo yaparak, keskin bir bıçakla 2 parmak kalınlığında dilimler kesin. Kalan malzemeleri de aynı şekilde yapın.
  • Tepsiye dizerek, önceden ısıtılmış fırına atın ve yaklaşık 25 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Tepsiyi oda ısısında bekletip soğutun ve üzerine pudra şekeri dökerek servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.


Kaynak:Kisikates.com.tr

Yorum Gönder

Canlı Destek

WhatsApp hattımıza 7/24 mesaj yazabilirsiniz.

Güvenli Alışveriş

Sitemizden alışverişleriniz Kredi Kartınızla güvenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

24/7 Destek

Müşteri hizmetlerimizle her zaman iletişime geçebilirsiniz.