Özellikle 2018 yılında bir üreticinin Ahilik haftasında Tahin üreticisi olarak Yılın Ahisi olması ve Tahinci Ahi tanıtımı Çifte Kavrulmuş Tahine olan ilgi ve alayı artırdı.
Özellikle Konya ilinin Bozkır ilçesinde üretilen Çifte Kavrulmuş Tahin ülkemizin her yöresinde bilinirliği yüksek değişik marka ve kalitelerde üretilen ürünlerdir. Beyaz Tahine göre işlenmesinde ve kavrulmasından kaynaklanan farklılıktan dolayı daha yoğun olan Çifte Kavrulmuş Tahin daha koyu ve kahverenginin daha yoğun rengindedir.
Çifte kavrulmuş Tahininin üretilmesi işlemi geleneksel ve modern tekniklerle Susamın ıslatılması işlemiyle başlar. Susam Beyaz Tahinde olduğundan çok fazla sürede (12-24 Saat) suda bekletildikten sonra suda irileşen susamlar Tahin türünün kepekli veya kepeksiz Tahin olmasına göre özel makinalarda işlenerek susamın kabuklarından ayrılması sağlanıyor. Susamın zarının (kabuğunun) alınması işlemi Kepekli Tahin türünde değil de Kepeksiz Tahin türünde uygulanmaktadır.
İşlenmiş Susamlar Beyaz Tahinden farklı olarak kavurma işlemi için kazanlara alınır ve çok az kavrularak fırından çıkarılarak soğutma işlemine tabi tutulur. Beyaz Tahin'den farklı olarak üç dört saat fazladan kavrulma gerçirilmektedir.
Tahinin Çifte Kavrulmuş Tahin ismini almasının sebebi de susamın daha çok kavrulması işlemidir.
Kavrulan susamlar eleklerde elendikten sonra dış kabuğu ayrılıyor ve daha sonra kavrulan susamlar son bir işlem olarak taş (Geleneksel) veya makinelerde (Modern) ezilerek Çifte Kavrulmuş tahin haline getiriliyor.
Bu işlemler sonrasında beğendiğiniz Çifte Kavrulmuş Tahin paketleme yapılarak sofralarımıza kadar geliyor.