Sıcak Tahin

Search Suggest

Şifa veren karışımın iki parmak fazlası zehir saçıyor!

Şifa veren karışımın iki parmak fazlası zehir saçıyor!
Kadim kültürde doğal şifa kaynağı olarak uzun yıllardır tüketilen Tahin yanlış oranda vücuda alındığında zehir etkisine yol açabiliyor. Genelde balla beraber tüketilen tahin hangi yiyeceklerde, nasıl kullanılabilir? Besleyici özelliği nelerdir? İşte detaylar…

Lezzetli doyurucu ve sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi haline gelen Tahin farkında olmadan bazı hastalıklara yol açabiliyor. Doğru oranda tüketildiğinde sabah öğünlerinde bütün günün enerjisini doğal yoldan alabilmek mümkün hale geliyor.


TAHİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Düzenli olarak tüketilen Tahin vücutta bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Beyin fonksiyonlarını harekete geçiyor. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu etki sunarken vücuttaki şişkinliğin azalmasını sağlıyor.

İçinde bol miktarda fosfor, kalsiyum ve bakır minerali bulunduran Tahin, kemik gelişimine karşı kuvvetlendirici bir etki sunuyor. Astım hastaları için şifa olan Tahin, iltihap sökücü etkisi ile de tercih ediliyor.

TAHİNİ FAZLA TÜKETMEK NEYE SEBEP OLUR?

Bu mucizevi karışım fazla tüketildiğinde zararını ortaya çıkarıyor. Elbette ki bu kişiden kişiye farklı olabiliyor. Aşırı tüketiminde doymamış yağ asitleri harekete geçerek iltihaplı hücrelerin tetiklenmesine sebep oluyor. Özellikle içindeki susama alerjisi bulunanların tüketirken daha çok dikkat etmesi öneriliyor. Gereğinden fazla tüketilen tahin aşırı kilo alımına sebep olabiliyor.

İçinde bulunan yağ oranı ve kalori miktarının yüksekliği ölçü kaçırıldığında kiloya dönebiliyor. Mide problemi yaşayanlar için tereddüt edilmeden gönül rahatlığı ile tüketilebilir, denen Tahin içindeki susam yağı etkisi nedeniyle bu özelliğini ön plana çıkarıyor. Midenin çalışma sistemini etkilerken reflüye sebep olabilir.

PEKİ ÜNLÜ DOKTOR NE DİYOR?

Mide rahatsızlığı başta olmak üzere; beyin sağlığına, vücut şişliklerine ve kalp hastalıklarına iyi geliyor. Astım hastaları için tavsiye ediliyor. Düzenli tüketildiğinde bağışıklık sistemini olumluya çevirirken sabahları aç karnına tüketildiğinde istenen fayda vücuda alınabiliyor.

Ünlü profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu, Tahinin şifacı özelliğine değindi: “Romatizma hastaları için riski azaltıcı faktör sağlıyor” diyerek eklem bölgesine olan faydasına değindi. Özellikle fitness sporu ile uğraşanlar eklem ağrılarına çözüm için spor sonrası da tahin tüketmelidirler.

Kaynak: Olaymedya.com

Yorum Gönder

Canlı Destek

WhatsApp hattımıza 7/24 mesaj yazabilirsiniz.

Güvenli Alışveriş

Sitemizden alışverişleriniz Kredi Kartınızla güvenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

24/7 Destek

Müşteri hizmetlerimizle her zaman iletişime geçebilirsiniz.